Copyright informatie mbt de foto’s aangeboden op deze website.

Alle foto’s die op deze website zijn terug te vinden, zijn door mezelf genomen met eigen middelen en materiaal. Zij blijven ten allen tijde mijn intellectueel eigendom, tenzij (enkel en alleen schriftelijk!) anders werd overeengekomen.

Hoe banaal het ook mag lijken, een foto nemen is meer dan enkel een druk op de knop.
Veelal komt het totale plaatje pas tot zijn recht door een samenspel van keuzes. Keuzes in belichting, kadrering, kleuren, nabewerking enzoverder. Dit maakt elke foto uniek. (Of iemand ze al dan niet weet te appreciëren of mooi vindt, is een kwestie van smaak, en bijgevolg een heel ander verhaal ;-)).
Daarom is ook een foto, net zoals een boek of schilderij, auteursrechterlijk beschermd.

Een foto is voor mezelf een weergave van een moment. Een interpretatie van een herrinnering.
Om dit te illustreren, hierna een voorbeeld:

    VS    

Het is belangrijk te begrijpen dat het natuurlijk ook niet de bedoeling is de foto’s naderhand zelf te bewerken. (U zou namelijk ook geen schilderij kopen om het thuis bij te knippen/snijden en het verder te retoucheren of bv. een ets om thuis in te kleuren ;-))

Indien ik voor u foto’s heb afgeleverd, dan heeft u -afhankelijk van de gemaakte afspraken- wellicht 2 versies gekregen. Eén met en één zonder watermerk.

  • De versie zonder watermerk kan u gebruiken ‘eigen gebruik’ -Ie afdrukken in fotoboeken, op fotopapier, etc…-. In het geval van canvas prints mag u me steeds even op voorhand contacteren om zeker te zijn dat het bestand voldoet aan alle specificaties van de drukker.
    In het geval de foto’s zouden worden gebruikt voor andere doeleinden -bv afdrukken in magazines, reclameflyers, …-, gelieve me dan op op voorhand te contacteren!
  • De versies met watermerk heeft u gekregen voor uw persoonlijk gebruik. Die kan u, mits intact gelaten watermerk en onbewerkt, gebruiken op uw website, faceboek pagina etc. Deze zijn absoluut niet geschikt om af te drukken (te lage ppi)!

Bij minste twijfel mag u me natuurlijk steeds contacteren per telefoon, email of het het contactformulier.