Vragen en antwoorden: FAQ’s.


Vanwaar de interesse in fotografie?

Naast de interesse in mooie dingen en met name beeldmateriaal, heb ik in een vroeger leven avondonderwijs beeldende kunsten genoten. Ik was dan ook na de aanschaf van mijn allereerste digitaal toestel -een Nikon Coolpix 950- in alle opzichten gefascineerd door de ongelooflijke beelden. Dat waarvoor een kunstenaar uren en dagen nodig had, kon dit technisch wondertje met één druk op de knop realiseren. Daarnaast was ook de ellende van vervelende filmrolletjes en ontwikkeling verleden tijd. Omdat tijd het niet toeliet is elke technische fotografiekennis zelf ontgonnen terrein, en heb ik nooit fotografielessen gevolgd.

In 2008 kregen we een prachtig dochtertje, ogenschijnlijk perfect. Helaas zou na een lijdensweg van 6 maanden UZA blijken dat zij een zeer ernstig darmprobleem heeft. Het is op dat moment dat ik -naast de keuze door mijn vrouw en mezelf om alle medische zorgen op ons te nemen zonder hulp van buitenaf- elk moment van haar zou willen vastleggen. Dat is de motor en rode draad van mijn werk: vergankelijke momenten vastleggen. (Dit verklaart natuurlijk ook het grote aandeel aan fotomateriaal met mijn tijdloos fotomodelletje kleine E.)

Later zou de appreciatie door derden blijken, en komt er meer vraag  …

Voor welke opdrachten kan u bij mij terecht?

U kan bij An Empty Frame tercht voor zowel fotografie als sommige ontwerpopdrachten.
Mijn fotografie kan kort worden omschreven als veredelde snapshot fotografie. Ik kom bij u ter plaatse en tracht een zo mooi mogelijke expressie neer te zetten van het moment. Dit is het ‘soort’ fotografie waar ik mij goed voel: een mooie herrinnering vastleggen die de tand des tijds kan trotseren.

  • Sfeerfotografie: verlovingssessies, communiefoto’s (indien gewenst met inbegrip van de layout van een kaart), huwelijksreportages, verjaardagen, vrijgezellenavonden, kortom elk mooi moment dat u graag later opnieuw wil kunnen beleven…
  • Reportages op verplaatsing (Bv: sprekend fotomateriaal voor uw website -bv restaurant, food,…- , interviews, optredens,…)
  • Productfotografie (Bv food, beeldhouwwerk, designproducten -Voorbeeldje-…)
  • Studiofotografie kan, maar enkel op afspraak. Ik heb geen studio thuis, wat betekent dat ik hiervoor een studio moet afhuren…

Naast fotografie kan u ook bij mij terecht voor:

  • Specifieke opdrachten: bv: ontwerp van reclamepanelen -inclusief sprekend fotomateriaal-, logo’s, website,…

Wil u graag weten of ik u kan bijstaan bij uw opdracht, dan kan u me steeds contacteren via het contactformulier.

 

Welke foto's mag ik verwachten?

Het antwoord op deze vraag is 2-ledig. In eerste instantie bijft een foto een impressie van een moment. De persoon die deze impressie vastlegt, ben ikzelf. Deze website geeft mi een idee van mijn subjectiviteit -lees: stijl-.
Het spreekt voor zich dat de technische kwaliteit wordt gegarandeerd door professioneel materiaal.

Hoe snel kan ik mijn materiaal verwachten?

Naast mijn dagelijkse job en de verzorging van Emily, is dit in eerste plaats een passie en een hobby. Naast de uitdrukkelijke wens enkel kwalitatief werk af te leveren, is het mijn ervaring dat het zo goed als onmogelijk is om de nabewerking in 1 tijd af te werken. Soms is het beter het een dagje te laten rusten. Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal dat moet worden verwerkt en de gemaakte afspraken, dient u toch rekening te houden met 1 tot 2 weken. Correcte afspraken worden op voorhand vastgelegd.


Welk materiaal wordt er gebruikt, en welke kwaliteit mag ik verwachten?

Ik werk persoonlijk met professioneel Nikon-materiaal, omdat het zo gegroeid is. (Het had wellicht net zo goed Canon kunnen zijn, maar hiermee heb ik (misschien helaas, wie weet) geen ervaring.

Ik gebruik een Nikon D800 als ‘main body’  en een D700 als backup (Of vice versa, depending on the mood of the ‘artist’ ;-)). Ook het lensmateriaal is van top kwaliteit. De grote diafragma’s die ik graag gebruik om m’n creativiteit bot te vieren, noodzaken nu eenmaal het allerbeste glas!