Kleine Inleiding

Vanwege de toenemende aanvragen voor fotoreportages, werd deze pagina opgezet.  Ze geeft een idee van de prijszetting. Voor bijkomende inlichtingen kan u steeds gebruik maken van het contactformulier.
Ik aanvaard enkel opdrachten na overleg -lees kennismaking-. Deze opdrachten kunnen gaan van familieportretten, sportwedstrijden, doopfoto’s tot huwelijken. Ik beschik helaas niet over een studio, en zodoende kan studiofotografie enkel mits het afhuren van een studio. Daarnaast ben ik van mening dat reportagefotografie dikwijls de mooiste herinneringen oplevert.
Alle opdrachten worden door mezelf (en alleen door mezelf) uitgevoerd, en dit met de meeste zorg en precisie. Ik werk steeds resultaatgericht, en in principe nooit per uur. (Mocht u toch een goede reden hebben waarom u toch meent een opdracht in regie te willen laten uitvoeren, dan hoor ik dat graag via het contactformulier :-).)

Prijszetting


'Standaard' opdrachten

Voor een opdracht die kan worden uitgevoerd binnen een tijdsspanne van 4u wordt een forfait van €300,- aangerekend. Opdrachten die langer duren worden als een volledige dag aangerekend: nl. €650.

Wat mag u verwachten:

 • Groot-formaat afgewerkte JPEG’s zonder watermerk. (Kan gebruikt worden om foto’s te laten afdrukken op canvas, …)
  (Het is aangeraden om in geval van grote prints (bv. op canvas), me het bestand te laten voorbereiden op basis van de specificaties!)
 • Enkele kleinere JPEG-formaten met watermerk voor posting op facebook,websites,..
 • De foto’s worden opgeleverd via:
  1. Download link via e-mail (wetransfer) zodat jullie de foto’s sneller ter beschikking hebben.
  2. CD/DVD -afhankelijk van de hoeveelheid data- met alle fotomateriaal.
 • Een pagina op de website met slideshow, die je gemakkelijk kan delen met vrienden, familie, enz… (Kan indien gewenst afgeschermd worden met wachtwoord.)
 • Alles officieel op factuur.

Huwelijken

Huwelijken vallen niet onder het dagtarief. Voor een huwelijk geldt een richtprijs van €1.650,-. Hiervoor zal ik aanwezig zijn van ‘s ochtends vroeg startend vanaf de opmaak van de bruid tot bij (inclusief :-)) de openingsdans.

Wat mag u verwachten:

 • Op voorhand een kennismakingssessie. Dit kan bv. een verlovingssessie zijn.
 • Mijn aanwezigheid op de huwelijksdag van ‘s ochtends vroeg: startend vanaf de opmaak van de bruid tot bij (inclusief :-)) de openingsdans. Gelieve wel rekening te houden met het feit dat ik alleen werk, en zodoende slechts op 1 plaats aanwezig kan zijn.
 • Groot-formaat afgewerkte JPEG’s zonder watermerk. (Kan gebruikt worden om foto’s te laten afdrukken op canvas, …)
  (Het is aangeraden om in geval van grote prints (bv. op canvas), me het bestand te laten voorbereiden op basis van de specificaties!)
 • Enkele kleinere JPEG-formaten met watermerk voor posting op facebook,websites,..
 • De foto’s worden opgeleverd via:
  1. Download link via e-mail (wetransfer) zodat jullie de foto’s sneller ter beschikking hebben.
  2. CD/DVD -afhankelijk van de hoeveelheid data- met alle fotomateriaal.
 • Een pagina op de website met slideshow, die je gemakkelijk kan delen met vrienden, familie, enz… (Deze kan, indien gewenst, afgeschermd worden met wachtwoord.) Bij een huwelijk is de hoeveelheid foto’s zo groot, dat het in dit geval om een selectie van de totale hoeveelheid materiaal gaat.
 • Een door mezelf samengesteld ‘basis’ huwelijksboek van 30cm x 30cm is inbegrepen. ‘Basis’ betekent hierbij niet de kwaliteit van het boek, maar de vorm. Het boek heeft een soft-touch image-wrap cover en bevat Pearl half-glanzend papier van 190g/m².
 • Een ontwerp en voorstel voor ‘bedank’-kaartjes van 10cm x 20cm. De afdrukken van de kaartjes zelf zijn niet inbegrepen.
 • Alles officieel op factuur.

Communiefoto's & Kaartjes

<Moet nog wordenb toegevoegd>

Prijslijst Afdrukken

Alle afdrukken worden uitgevoerd met een gecalibreerde pigment-based professionele printer. Afdrukken tot A3+ kunnen voor mezelf in de hoogste kwaliteit worden afgeleverd. Voor afdrukken wordt steeds gebruik gemaakt van niet-vergelend medium van de hoogste kwaliteit.

 

<Nog verder aan te vullen>

Voorwaarden / Afspraken

Goede afspraken maken beste vrienden :-). Daarom toch even volgende zaken duidelijk stellen:

 • Opdrachten worden enkel en alleen aanvaard na kennismaking en overleg. Het is onmogelijk om mooi resultaat af te leveren wanneer er geen ‘binding’ is tussen fotograaf en klant.
 • Wanneer een opdracht een financiële tegemoetkoming vraagt, is deze niet inbegrepen in bovenstaande prijzen. Om dit even te illustreren, even enkele voorbeeldjes. Wanneer een opdracht een sportwedstrijd betreft waarvoor inkom moet worden betaald, of wanneer huwelijksfoto’s dienen genomen te worden op een domein of in een kasteel waarvoor betaald moet worden, enz, dan zijn deze kosten niet inbegrepen in bovenstaande prijzen!
 • Aangezien fotografie een passie is en ik enkel kwalitatief materiaal wil afleveren, moet je rekenen dat het tot 3 weekends na een ‘standaard’ reportage kan duren voordat je het fotomateriaal ter beschikking hebt. Voor een huwelijk geldt 4 weekends, waarna het boek nog moet worden samengesteld!
  Een correcte nabewerking van de digitale negatieven bepaalt de uiteindelijke kwaliteit, en vergt een aanzienlijke hoeveelheid concentratie en tijd.
 • Een opdracht geeft impliciet toestemming om het (niet bezwarende ;-)) fotomateriaal te gebruiken als promotiemateriaal voor An Empty Frame fotografie (websites, eventueel reclamefolder, post naar de website  op mijn persoonlijk facebook account, fotowedstrijd,..). Uiteraard wordt u in dat geval op de hoogte gebracht en gaat het steeds om anoniem materiaal -ie zonder vermelding van naam-. (Dit is natuurlijk bespreekbaar :-).)
 • Copyright op het fotomateriaal blijft steeds van toepassing. Het fotomateriaal blijft steeds mijn eigendom, en de klant heeft hierop het gebruiksrecht. Afwijkingen hierop dienen op voorhand besproken te worden.
 • Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW.